Saturday, January 19, 2013

Selamat Tahun Baru 2013


Selamat Tahun Baru 2013! Rasanya belum terlalu lewat untuk memberi salam Tahun Baru sebab masih berada di bulan pertama tahun ini. Kerana kesibukan urusan seharian, sudah agak lama juga posting baru tidak dibuat dalam blog ini. Moga-moga tahun ini saya akan lebih berpeluang mencoret kisah-kisah umat Katolik khasnya kisah umat dari negeri dibawah bayu ini.

****************************************

Kata Mutiara Tahun Baru 2013

Tahun ini ‘kan berlalu, laksana anak panah terlepas dari busurnya. Pajar baru di tahun yang akan datang, semoga menjadi lembaran baru yang lebih baik. Selamat tahun baru 2013 semoga lebih maju dan sukses terutamanya dari segi rohani.

Tahun ini hampir usai terlalui, belumlah tergores coretan bererti, belumlah setiap gagasan menjadi nyata, konsep masih terdokumenkan. Padahal telah berada dipenghujung, meski akan terlewati, semoga ada perubahan, dalam lembaran baru. Selamat tahun baru 2013.

Matahari menyelinap dibalik bukit, sembunyikan kenangan hidup, menyimpan lembaran usang, menyambut hari-hari muda, sebentar lagi ‘kan menjelang. Selamat datang selamat tahun baru 2013 harapan baru dan perubahan.

Masa lalu adalah sejarah, hari ini adalah goresan, hari esok adalah harapan. Selamat datang selamat tahun baru 2013. Seiring dengan perginya kenangan, menyambut harapan. Selamat tinggal kenangan, selamat datang harapan.

Malam ini ‘kan berlalu, minggu ini ‘kan beranjak, bulan ini akan pergi, tahun ini ‘kan meninggalkan. Sejarah kehidupan, catatan suka dan duka, menyongsong tahun baru. Selamat tahun baru 2013 . Semoga selalu jaya dan sejahtera. Semoga iman sentiasa utuh dan tetap dipelihara.

Senja indah, kirimkan ciprat keemasan, kirimkan pertanda keagungan, kekuasaan, serta kemegahan. Meski itu hanya sekejap, hingga sirna ditepis malam, pertanda esok akan tiba. Selamat tahun baru 2013, Semoga dilindungi dan diberkati Tuhan selalu.


Dipetik dari: http://creandoproyecto1.blogspot.com/2012/12/kata-kata-ucapan-tahun-baru-2013.html dengan sedikit penambahan dari penulis blog ini.

No comments: